Saturday, December 11, 2010

Sijil Pelajaran Malaysia :)

Sijil Pelajaran Malaysia
akhir 2009, pointer aku DISASTER
awal tahun 2010, time tu countdown SPM still beratus.
but still, time tu dah nak semua org dah transform jadi lain.
kelas dah kurang tido, homework yg kalau time form 4 takkan siap, dah jadi siap, dulu x suka stay up, dah stay up sampai 2, 3 pagi, cikgu pun dah push macam macam,
then SEM 1 habis, aku dapat 3.5. cukupcukup makan, nama aku last yg dipanggil untuk penghormatan pengetua. but still aku bersyukur, tp still, mesti la kita nak jadi yg the best kan, takpetakpe.

then, masuk sem 2, time tu maths dah start dpt handout yg berlambak. addmaths pun tanak ketinggalan.
BM tinggal latihan je, BI pun.
subject lain tinggal nak habiskan syllabus je.
kejar trial.
perkataan SPC mula terngiangngiang. haha.
scholarship utk org yg excel in trial.
wkt trial, aku banyak minum white coffee.
time tu puasa, tido pukul 4 pagi, 530 bgn utk sahur, gilaa. haha. then subuh. memang gila.
trial ditamatkan dgn paper chemistry.
then, balik raya.

lepas raya, result trial dah start nak greet kitorang, haha. mmg creepy~
dapat result trial. aku dpt 6a1b3c. haha, banyaknyaa huruf.
B for agama. 3C, physics, biology, n chemistry.
aku mmg takda jodoh dgn subject science kot. hoho.
aku terus tukar application matrix.
dulu aku science, aku terus tukar ke akaun.
SPC, mmg babai laa. yg dapat tu, sangat congratss! :)
then, keluar pointer, aku dpt 3.45 png & tpng.
graduation, second cls upper.
huhu, time tu nak menyesal ke apa, dah x guna dah.
time form 4 x pikir semua ni. hehe padan muka.
dapatla nombor 35 dlm batch.

after trial, kertas menggunung dapat hari2. boleh kata trial setiap negeri for every subject.
tak menang tangan nak buat, sampai nak simpan pun dah tak tahu kat mana.
berlambak.
kena tahan, n sabar je buat semua.
time tu dah x blajar formal dah, bincang kertas je.

SPM dah start datang.
dari mula2 nak kira guna 3 nombor, then kurang jadi 2 nombor, last2 kira guna 1 tgn je.
time tu mmg nervous, first paper selalu nervous.
720am, selasa, 23nov.
berkumpul kat DA.
makan kismis 7 biji setiap org.
air mineral.
last word dari cikgu.
baca doa.
jalan pegi DB.
masuk. kaki kanan.
berdiri.
bg salam.
duduk.
ketua pengawas kelakar :p
term-term yg menarik
*paccchak tgn
*masa pengoperasian
*ssseeemoooaaa ( semua)
*cerita org gila
*anda boleh berehat skrg

habis paper BM, dah okay sikit.
teruskan SPM sampai habis.
9 dec, paper akaun.

time tu, jadi rapat dgn semua org dalam batch :)
discuss. gurau2. n plg penting program surau sama2.
order EE burger setiap malam. haha.
rollcall kat DH malammalam.
then, dah habis SPM.
last makan kat DS. last program surau. last round maktab. last mandi kat maktab.
last tido kat maktab. semua dah jadi last.
*maktabsick~



6 comments:

yasmiinnn :) said...

spa yg tngkap gmbar kak sherry???

Anonymous said...

aaaarrrr...seday gle....

mAa

iman said...

awhhhh. rasa nak nangis baca. but yeah, so much memories:)

sharifah nur aina said...

yg tangkap gamba ni,ustaz koei :) cilok gamba ni dari fb ustaz, hoho :p betul iman, memory byk gilaa. kalau buat buku, berjilidjilid. huhu.

mizzbutterfly said...

uuuiiioooo da hbs spm da!!!

Sharifah Nur Aina said...

huhu kak wani, tengah sangat terkontangkanting tak tahu nak buat apa -.-