Wednesday, December 22, 2010

First Day

haha.
aku baru balik kerja pukul 10 tadi,
banyak bendaaaaa aku belajar hari ni.
first, pergi lapor diri kat office. biasalaa, budak baru masuk.
Nazri teman kitorang sampai office. thx weh.
mula2 baju n tudung aku dah kena attack dgn kak N.
baju aku ada garis2 *sepatutnya baju plain. tudung lak x masuk betul2.
dalam hati aku, 'adoii, kerek jugak kak N ni"
then dgr laa segala syarat dan terma,
no phone, no food, rehat pada masanya, etc.
plg penting, kena makeup -.-
*kak N x senyum punnnn. suppose dia senyum.

then kitorang dihantarkan ke tempat kerja.
aku dihantar ke brand JEEP.
jumpa Kak M.
mula2 sampai aku dah start x selesa dgn kak H.
kak H ni jaga brand sebelah jeep.
brand Nicole.
dia agak creepy~
pandang org mcm nak makan.
Kak M ajar aku semua segala procedure.
punch card, store, tulis resit, susun baju, segala code, kunci.
okay laa tadi, x laa susah jadi promoter, tapi kena berdirii laa.
tahan kaki. huhu.
then pukul 10,
semua org akan lari nak punchcard.
haha kelaka.

overall, okaylaa. pengalaman baruuu.
plg pelik is bila kak H, dgn semangatnya bercerita pasal sejarah hidup dia,
n aku kena sangat semangat dengar *sangat senyum
padahal dia baru kenal aku berapa minit kot.
siap tunjuk gamba bf diaa.
haha, pelik kann?

tiba2 rindu gila dgn life maktab :(

4 comments:

mizzbutterfly said...

huiiiyoooo die da keje kat parkson..hehehe :)

Sharifah Nur Aina said...

haha yeahhh!

ayuni zafira choi said...

waa.manyak syiok aa keleja. syif dari pukul berapa?

Sharifah Nur Aina said...

x tentu. aku part time, so aku 4 jam je. ikut jugak laa, ada time aku kena full jugak. kalau full 10pg sampai 10mlm. huhu. esok aku pagi. harini malam.