Friday, April 8, 2011

asam garam

haha pernah tk korang rasa marah/benci/nak tembak/nak tikam org? *fuhh bunyi mcm mental disorder dah budak nii. 


"eeii. bencinya aku dgn perangai budak nii'
&/*@#! punya orang! (bajet tgh mencarut =.=)
and mcm2 lagi lahh.

dah banyak kali dah aku dalam situation nii. tk kisah la dgn kawan/family/kawan kerja/ adik beradik/jiran / makcik nasi lemak/ makcik kantin/ etc.
and bagai pucuk dicita ulam mendatang/bagai org mengantuk disorong bantal/okayy2, enough, dah berhenti bebel, haha. aku terbaca artikel from iluvislam.com

click laa baca. baru paham. *muka bengis

so, next time, kita cume ingat, kita sendiri pun tk perfect. kita kena BERSEMANGATTT train diri kita supaya tk jadi mcm org - org tuuu :)
avoid diri dari simpan dendam. tk baikk. 
mayb kita tk suka, benci sgt2 dgn apa yg dah jadi kat kita, tp apa nak buat, HE knows better. mesti Dia dah ada plan lain yg Baik punya untuk kita :)

*hoho bajet motivator kah akuu? 
=.=

8 comments:

aneen qiha said...

BAIKLAH sherry merry :) *bajet tabik hormat~

aneen qiha said...

BAIKLAH sherry merry :) *bajet tabik hormat~

Sharifah Nur Aina said...

haha baguss baguss :)

Bieha said...

uhuh, entry ni aku suke. Tapi kadang-kadang orang tu dah mintak maaf, taknak besarkan cite tapi tup tup, keluar kes baru. memang menyakitkan hati. kalau dah mintak maaf, means takyah lah nak berdendam lagi kan kan kan? Kau setuju tak? jeng jeng.

Sharifah Nur Aina said...

betul tu cik bieha. kalau mcmtu mmg tkda option lain dah. kau upah je pembunuh =.=

haha. tak tak. act, tk semua org kita boleh buat jadi kawan baik/rapat, ada jugak certain org yg kita boleh kwn2 gitu je, setakat selisih senyum sikit, dahh.

so, kalau aku jadi kau, org yg mcmtu, kau tinggalkan je. carik kawan lainn :)

Blog itu duniaku said...

nice one=)
like to read iluvislam too..

Dahlan said...

Fuh2. Sherry sudah hot sangat. Ak taw lah ak puji ko, tp x payah nak bajet hot.

Well actually entahlah. Tapi kita sebagai Umat Islam, kena bersikap mudah meminta maaf dan memberi kemaafan sesama saudaranya. (bajet macam budak Alim)

Tp, kalau boleh avoid orang yg melukakan hati secara teruk2 ya?

- Smile always :)

Sharifah Nur Aina said...

betul tuu. everytime b4 tidor, kita maafkan semua org :) *bajet budak alim jugak