Thursday, January 27, 2011

ciss

tau takk, tadi aku kerja pagii. ada laa customer sorang ni,
lelaki. baju merah. bajet. *description lelaki tu

mula2 dia tanya about belt, aku dgn semangat pun explain laa, belt ni ada 50percent less.
siap tunjuk belt2 lain. then dia taknak. okay fine laa.
dia pergi tanya bout baju lak.
sambil2 tu dia tanya,
"tak balik kampung ke cuti nii?'
nak jaga hati punya pasal, aku jawab, "tak balik, nenek semua dah ada kat sini dah."
pastu, dia tanya lagi "duduk Taman Garing ke? muka familiar"
aku, "tak lahh. tak duduk situ."
banyak jugak laa aku terpaksa jawab soalan diaa. sabar sabar, customer is always right punya pasal.

then aku tunjuk laa baju, dia mengada pulak, nak yg corak ringkas je. nak sais S.
okay okay. aku puun carikk.
jumpaa. dia kata nakk.
aku pun bukak bill.
dia berdiri tgk topi. aku tanya, 'nak apa2 lagi tak?'
dia cakap, taknak.

then aku pun hantar cashier, dia ikut,
dia tanya soalan lagi. siap tanya aku tak pergi PLKN ke.
lepas jwb n letak baju dia kat cashier, aku pun balik tempat aku balik.
selang 2 minit, seriously aku rasa 2 minit je,
Mr Yong si executive datangg,
'wei JEEP, baju ni customer taknak.'

aku tgk la baju tuh. SHIT.
tu baju yg lelaki byk soalan tu kononnya nak beli tadi.
aku rasa dia memang SAJA nak buang masa akuu =.=

takda kerjaa la kauu. aku rasa nak bakar je.

ada pulak customer, sudah terang lagi bersuluh dia kena saiz L.
nak gak saiz kecik.
aku kena laa ikut je ckp dia, kang kecik hati pulak.

pelik aku =.=
sometimes, customer ada yg menakutkan. aku mesti lari menyorok.
thx snails, dia laa yg akan tolong aku.

4 comments:

mizzbutterfly said...

ahahaha taktik mengorat je tuh na...

Sharifah Nur Aina said...

taktik apa mcmtu =.=

Sekamar Rindu said...

salam...

dia saja nak ngorat laa tu...ishh

**follow ur blog..**46

Sharifah Nur Aina said...

wslm. mengorat apa mcmtuu, tkda kerja. menyusahkan org je =.=
thx :)