Sunday, March 20, 2011

tiang

*menguap* haha. okay, esok aku perluu MEMBANTING TULANG, MEMERAH OTAK, BERTITIK PELUH, BERSENGKANG MATA. utk tahan KEBORINGAN melampauuu. *hiperbola betul ayat aku kali nii.

bajet bersimpulan bahasaa =.=

aku kena kerja FULL esok. 10am - 10pm. bukan apa, kalau customer ramai best laa. kalau customer tk ramai, automatic aku akan tanya "weiii skrg pukul berapa?" berulang2 kalii. walaupun baru je lepas seminit, aku akan tanya lagi. HOPEFULLY customer raaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaii.

OKAY dahh, berhenti MERUNGUT laa dey. org tanak tahu pun.

HAHA dah masuk hari Ahad dah. result RABU. lalalala.. *tgh carik idea tukar topic, takut pikir result

since aku jadi promoter, aku kenal BANYAK jenis orang. org yg rasa diri SUNGGUH PERFECT. suka mengSOUND org. org yg MALAS, org yg suka MENCARUT. org yg suka CAKAP KOTOQQQ =.= org yg SELFISH. org yg sgt SUKAAAA OPPOSITE SEX. org yg tk tahu nak ckp THANK YOU / TERIMA KASIH. org yg SANGAT RAJIN. org yg SANGAT IKUT PERATURAN. org yg PANDAI. org yg BLURRRR. org yg SUKA GOSSIP. org yg TAK MATANG. org yg BANGGA buat jahat. so apa apa pun, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau, menguakk. *peribahasa pulak =.=

kita yg kena adjust diri kita utk sesuai dgn surrounding :)
kawan dgn semua orang. kita takda hak lgsg nak hukum org,
yg penting, the decision dalam tgn kitaa, nak pilih jadi org yg mcm manaa.
*wahhhhhhhhhhhh. aku nak jadi cikgu kaunselor lah mcmni. HAHA





4 comments:

Dahlan said...

Aha. "Go Sherry for Full time" (just think I'm supporting you from the back).

Nak customer ramai? Alah, ko ambik jer Megaphone ko jerit jer, weyh "Come here to Jeep Corner, Don't Be Shy! Buy 2 Free 1 !" (good promo kan?)

Or either, ko makeover sikit. Letak make up kat muka (dulu ak pernah time skola sebelum nak naik pentas), lip gloss, mascara and so on. And then, wear a bow-tie (mcm waiter) and voila your done.
(Amboi merepek kan ak nih?)

Kenal banyak jenis orang? Perh, tuwh lumrah hidup. Ada yg baik, ade yang jahat dan macam2 ada. Well, kita kena pandai cari kawan. Yg buat jahat kat kita baik dijadikan enemy tapi senyum kambing biler jumpa dia.

That's all I have. Hope you have a great day!

Smile always :)

mAa said...

best nye keje tmt ko...jumpe byk species manusia!!!!

MAI said...

Sherry boleh jadi cikgu BM dan kaunselor macam cikgu shahid. Teringat dekat surau, tersengguk sengguk. :)

Amirul Firdaus said...

haha.. sangat sesuai jadi seorang kaunselor..