Friday, March 4, 2011

bosan

bosan adalah satu perasaan yg akan meransang anggota badan utk melakukan sesuatu yg amat bodoh dan kurang kemanusiann.

okayy, apa jadahh aku bebel ni =.=

aku bosan sebenarnya nii. bosan betul, ya, saya sangat bosan. awak boring tk? kita bosan nii. okay, dah, enough laa woi. harini 3 Mac 2011. since 22DEC, sampailaa skrg, aku kerja. BAJET betul aku, zaman SPM dulu, semangat berkobar kobaar berazam, OKAY, AFTER SPM NI, EVERYDAY, AKU NAK BUAT SOMETHING YG BARU, BELAJAQ BENDA BARU.

MITOS SUNGGUH SEMUA TUU.

apa yg aku buat?! duduk rumah, tengok tv, tekan remote astro penuh bernafsuu, sambil mulut tk berhenti beroperasi, lemak kian increasing =.=
then, utk menahan penambahan lemak melampau, aku carik kerja, yeah dapat, promoter. tp mcm biasa, manusiaaa CEPAT BOSAN, TAK PENAH PUASSSS! *tone penuh emosii. aku dah start bosan. baru 2 bulan berapa hari je aku kerjaa. *malas kira berapa harii
RASANYA baru entry 2 hari lepas, aku kata aku seronok kann? *apa ni deyyy! ckp berbelit.

bosan tiba tiba datang. adoii SYUH SYUHHH!

aku nak belaja. *elehhh nanti dah start belaja nanti, start laa complaint lagi.

wondering,
mcm mana org boleh stay kerja yg sama sampai beBELAS TAHUN huh?
mcm mana org boleh stay married dgn org yg SAMA huh? *soalan ni agak heartless, tp seriously, aku sangat nak tahu

sbb aku cepat bosan =.=
ke.. rasa bosan ni normal utk budak belasan tahun berhingus mcm aku ni?
*lap hingus*







13 comments:

NurKhalida said...

aiyoo, sherry..
kalau da kawen smpai bile2 la kau tgk muke die..
unless bcerai laa..
dapur muke die, toilet kaki die, mmg kau nmpk die jela..

Dahlan said...

Well, depends lah.

Sometimes, the bosan feeling comes when we are force to do something that we don't like. Or maybe it comes because kita dah muak.

Well, they can stay because they love their job. They want to spend every minute in their job.

Married? Hmm, you like that someone and you wanna spend till you die, i guess. I wonder the same thing also.

aneen qiha said...

SHERRY!!?? aq penah tnye soaln yg sma which is, "cmne la org boley stay kawen n be together ngn org y sama smpai ....bble??!! smapi mati??!! smpai dh tua kerepot??!!"
*sorry emosi ckit*
aq pelik...
cz, aq pn berpenyakit 'cpt bosan gak' :)

Sharifah Nur Aina said...

aneen, didot, tu sbb laa aku pelik gila dgn org yg nak kawin awal gila, umur baru lepas spm dah nak kawin, *marah betul akuu =.= HAHA

Mr Dahlan, i think thats why it is so important to futher study in something that u like. go future banker! :p

tna :) said...

sme cm aneen, ak pn penah ckp, actually baru td,
haha
ak tk heran cme ak rse hebat ny d0rg! :)

Dahlan said...

Sherry :

Hmm, you're completely right. Banker? Thanks.
Don't be Ms. Bosan2 ye? :P

Sharifah Nur Aina said...

kan TNA kan, diorang GILA hebat :) nakk nak pulak yg kata " kami dah kahwin selama 20 thn, kami tidak pernah bergaduhh " wahhhh =.=

okayy Mr Dahlan. u knw wht, i think u can be a motivator too :)

Dahlan said...

Sherry :

Buat lawak sudah :P
Gaji berapa motivator?

Sharifah Nur Aina said...

hoho i dont knw. but with the potential u hv, i think u can earn a lot mann :)

u can be full time banker, n a part time motivator. n also part time chef, hoho *the fries!

Syed Adib said...

actuarist la..

Sharifah Nur Aina said...

encik adib, yg banker tu mr dahlan lahh.

Syed Adib said...

owh.. xbace abis..haha

Sharifah Nur Aina said...

haha okay okay.